Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

Susret poduzetnika - korisnika inkubatora Malog tehnopolisa Samobor

Povezivanjem do boljih rezultata

 

Samoborski centar i rasadnik budućih poduzetnika i inovatora Mali tehnopolis Samobor redovito, u suradnji s Poduzetničkim centrom, uz edukaciju i radionice, organizira i susrete korisnika inkubatora MTS-a s ciljem međusobnog upoznavanja i jačeg povezivanja.

 

U ponedjeljak, 15. veljače, organiziran je drugi takav susret, na kojem su se predstavile još četiri tvrtke – Freshup BE, Hakuna Matata, Mostarac Barnes i Pine Studio.

Njihove predstavnike pozdravio je najprije predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, rekavši kako smatra da su svi redom nukleus novog poduzetništva u našem gradu te kako će njihov moderan pristup radu i tehnologije kojima se koriste odrediti i nove pravce razvoja, ali i pomoći u usmjeravanju školstva prema obrazovanju onih kadrova koji zaista trebaju Samoboru kao gradu poduzetnika.

Voditelj MTS-a Karlo Kupres podsjetio je nazočne na vrhunske tehnologije koje su im dostupne u MTS-u, a financijska savjetnica Maja Škarica Labura ponudila je svoje usluge i pomoć vezano uz bankarstvo i općenito početničko finacijsko poslovanje novih tvrtki.

Susretu su nazočile još i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobor Jelena Vojvoda, tajnica Udruženja obrtnika Samobor Tamara Obradović i Renata Razum iz Poduzetničkog centra Samobor, koje su s novim poduzetnicima razgovarale o potrebi dodatne edukacije i obrazovanja odraslih u pojedinim segmentima poduzetništva, nedostatku informacija i svojevrsne baze podataka, koje bi im olakšale snalaženje u praćenju EU natječaja na koje bi se mogli prijaviti, kao i problemima osnovne marketinške potpore tijekom početka poslovanja.

Svaki početak je težak, znaju to dobro svi poduzetnici, pa je ovakvo povezivanje unutar raznorodnih struka i znalaca, onih čije usluge i znanja su u nekom razdoblju svima potrebni za daljnji razvoj, itekako važno za lakše i brže ostvarivanje ciljeva u poduzetništvu.