Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

INTERVJUI S KORISNICIMA MTS-a

HAKUNA MATATA DESIGN - digitalni tisak prema željama kupaca

Razgovaramo s Miroslavom Burčakom koji je osnovao Hakuna Matata Design j.o.o.

Kad ste osnovali tvrtku i čime se bavite?

Hakuna Matata Design j.d.o.o. osnovan je sredinom 2020. godine. Poduzeće uz direktora ima zaposlenog grafičkog dizajnera i kao osnovnu djelatnost obavlja digitalni tisak na tekstil i različite predmete s naglaskom na tiskanje u malim serijama prema željama i potrebama klijenata.

Gdje plasirate svoje proizvode?

U proizvodnji koristimo vlastiti dizajn, licencirani sadržaj i personalizirane materijale dostavljene od strane klijenta. Svoje proizvode putem online prodaje plasiramo na domaće i inozemno tržište. Trenutno brojimo više stotina zadovoljnih kupaca u Njemačkoj, Austriji, SAD-u, Novom Zelandu, Australiji i drugim državama svijeta.

Koje tehnologije koristite?

Za izradu proizvoda koristimo modernu, ekološki prihvatljivu metodu direktnog ispisa na tekstil (DTG) i sublimacijski tisak. Specifičnost DTG tiska je brz i učinkovit tisak bez potrebe za izradom posebnih matrica ili kalupa što u konačnici značajno skraćuje vrijeme proizvodnje i cijenu gotovog proizvoda. Sublimacijski tisak karakterizira ispis sublimacijske boje papir ili tkaninu koja se potom pod visokom temperaturom i visokim tlakom prenosi na predmet što u konačnici rezultira visokokvalitetnim tiskom otpornim na vanjske utjecaje. Obje tehnike ispisa karakterizira proizvodnja bez minimalnih količina, točnije mogućnost proizvodnje samo jednog komada ako je to potrebno.

Ocijenite doprinos MTS-a Vašem razvoju?

Fleksibilan pristup i moderna tehnologija pružili su poduzeću Hakuna Matata Design dobro pozicioniranje na tržištu uz pregršt zadovoljnih kupaca čiji broj neprestano raste. Mali Tehnopolis Samobor pristupačnim uvjetima, kvalitetnim prostorima i poticajnim okruženjem pružio je meni kao korisniku gotovo idealne uvjete za početak poslovanja, te daljnji rast i razvoj.