Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

INOVACIJA IZ ELPROMS TEAM-a! Uspješno predstavljeni inovativni IoT proizvodi za novu dimenziju pametnog stanovanja

Na konferenciji  za novinare koja je održana 12. travnja 2023. godine u Malom Tehnopolisu Samobor predstavljeni su novi IoT sustavi za pametno stanovanje i show room tvrtke Elproms Team a povodom predstavljanja tvrtke ELPROMS TEAM i partnerskih tvrtki na najznačajnijem europskom sajmu industrije u Hannoveru, od 17. do 23. 4. 2023.

Nakon pozdravnog govora direktora tvrtke ELPROMS TEAM, Nedjeljka Štefanića, projekt Connekt Smart Modular System predstavili su Lovro Stipanović i Josip Oroz.

Naglašene su značajke Connekt Smart sustava, poput modularnosti, jednostavnosti upravljanja, dizajna i estetike, funkcionalnosti te racionalno i optimalno upravljanje resursima i energentima.

U okviru razvoja proizvoda Connect Smart Sustava istaknuto je sinergijsko djelovanje i potpora subjekata i pojedinaca koji su doprinijeli uspješnom razvoju proizvoda. Tako je izražena zahvalnost timu radnika koji je radio na istraživanju i razvoju proizvoda  te Malom Tehnopolisu Samobor u smislu korištenja aditivnih tehnologija pomoću kojih je ubrzan proces istraživanja i razvoja. Razvoj proizvoda i nastup na sajmu u Hannoveru pomogao je i Mate Rimac kroz podršku u idejama i novčanim sredstvima.

Nadalje, partnerska tvrtka Gelco iz Indije predstavlja most i potporu inovatorskim proizvodima tvrtke Elproms Team kao i partnerska tvrtka Culmena koja pruža potporu razvoju pametnih rješenja digitalizacije i razvoju industrije 4.0.

Profesor Srednje strukovne škole, Ivan Vlainić, koji je također dao značajan doprinos razvoju proizvoda,  naglasio je svoj ponos na uspjeh bivših učenika koji su uz smisao za elektroniku, krenuli u poduzetništvo.

Zamjenik Gradonačelnice, Petar Burić naglasio je potporu Grada Samobora inovatorima kroz Poduzetnički centar Samobor te inkubator Malog Tehnopolisa Samobor te čestitao na uspješno razvijenim proizvodima i poželio sreću tvrtk Elproms Team u nastupu na sajmu i daljnjem razvoju.

“U doba digitalnog društva, primjena smart tehnologija u je neophodna. Connect Smart Sustav razvijen u Elpromsu maksimalno je prilagođen krajnjem korisniku tako da na jednostavniji način postigne pametno upravljanje domom. Prednost sustava je u tome da funkcionira bežično, modularan je pa se može vrlo jednostavno nadograđivati. Zadatak sustava je da promiče digitalizaciju u Hrvatskoj i omogućuje široku primjenu u društvu. Očekujemo da će prvih 100 – 500 komada sustava po cijenama od 30 – 60 eura biti plasirani u Hrvatskoj, istaknuli su predstavnici Elproms Team-a.

 

„Unatoč izazovima globalnih razmjera kao što je covid19 i nestašica čipova, nakon četiri godine razvoja naših novih proizvoda nastalih kao generalizacija sustava PRO-S, napokon smo spremni za njihovu serijsku proizvodnju. Novi proizvodi iz porodice CONNEKT sustava baziraju se na pametnoj zidnoj instalaciji gdje glavnu ulogu ima "nosač", odnosno pametni uređaj u kojeg se principom "plug and play" priključuju moduli, difuzor sa ambijentalnom rasvjetom, te posebno dizajnerski izrađenom maskom. Moduli su zamišljeni kao uređaji sa jednostavnom bazičnom logikom koji sadrže određeni senzor/aktuator koji nudi korisniku konkretnu funkciju. Povezivanjem više modula sa jednostavnom logikom u naš sustav, korisnik može reproducirati izrazito složenu automatizaciju koju sam "programira" koristeći našu interaktivnu aplikaciju koja se bazira na vizualnom menadžmentu. Sav ovaj rad ne bi bio moguć da nije bilo naših partnera: tvrtka Culmena, tvrtka Mali tehnopolis Samobor, Grad Samobor, te Mate Rimac koji je prepoznao potencijal i dugoročnost naših proizvoda, te uložio financijska sredstva za njihovo predstavljanje na sajmovima u cijeloj 2023. godini.“

Lovro Stipanović

„Svoj put započeli smo u Srednjoj strukovnoj školi Samobor gdje su nas zainteresirali predmeti koji se vežu uz Elektroniku i programiranje.

Odlaskom na sajmove inovacija s našim izumima, osvojili smo preko 30 medalja u svim dijelovima svijeta. Otvaranjem tvrtke Elproms, pružena nam je mogućnost za komercijalizacijom naših ideja i vizija. Danas, nakon 3 godine rada i razvoja možemo ponosno reći da u rukama imamo serijski proizvod koji će biti standard u svijetu električnih instalacija.“

Josip Oroz

„Kao nastavnik i mentor koji se više od 25 godina bavi inovacijama, mogu reći da sam iznimno ponosan na Lovru i Josipa koje sam odmah prepoznao kao iznimno vrijedne i talentirane mlade ljude i vrlo brzo ih uveo u svijet inovacija. Uzor su im bili moji stariji učenici, koji su već bili etablirani inovatori. Sada su Lovro i Josip velik uzor novim generacijama, već surađuju s nekim srednjoškolci ma, budućim inovatorima, a Mate Rimac, također učenik kojeg sam uveo u svijet inovacija, prepoznao je vrijednost njihove inovacije i sponzorira njihov nastup na sajmu u Hanoveru.Ovo je najljepša stvar koja se može dogoditi jednom nastavniku- mentoru, kada se počinju zatvarati krugovi i stvara se sinergija svih generacija iz mog 'rasadnika mladih inovatora'“.

Prof. Ivan Vlainić       

#smarthome #homeautomation #technology #smarthometechnology #home #iot #tech #smarthomes #smart #automation #design #smartliving #control #smarthouse