Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

NAJAVA RADIONICE EU PROJEKTI ZA MALE I SREDNJE PODUZETNIKE za uspješno planiranje i pisanje prijedloga

Svaki projekt počinje idejom. Međutim, pretvaranje te ideje u uspješan projektni prijedlog ponekad se može činiti kao zastrašujući zadatak s različitim formalnim zahtjevima i očekivanjima s kojima se treba suočiti ovisno o specifičnoj shemi financiranja u pitanju.

Ova radionica bavi se strategijama i praktičnim savjetima za prevođenje inovativne poduzetničke ideje u konkurentan prijedlog projekta za financiranje iz EU natječaja. Radionica se sastoji od dvije dvosatne sesije koje se održavaju kao seminari 14. i 20. lipnja 2023. godine. 

Poseban naglasak radionice stavljen je na poduzetničke projekte i aktualne natječaje planirane u novoj financijskog perspektivi 2021-2027 koji pružaju brojne prilike za mikro, male i srednje poduzetnike.

Cilj radionice je objasniti kontekst i na koji način funkcioniraju EU fondovi, podučiti polaznike koracima pripreme i izrade kvalitetnog projektnog prijedloga te izradi proračuna projekta kroz aktivno sudjelovanje i učenje kroz praktične vježbe.

Cjeline koje radionica obuhvaća:

  • Principi funkcioniranja EU fondova, PCM metodologija;
  • Faza identifikacije (analiza dionika, analiza problema-problemsko stablo, analiza ciljeva – vježba stabla ciljeva, odabir strategije i intervencijska logika);
  • faza formulacije (logički okvir);
  • indikativni plan i identifikacija projektne ideje;
  • proračun projekta.

Radionica je namijenjena onima koji se planiraju prijaviti poduzetničke ideje na raspoložive EU fondove, ali nemaju iskustva u pripremi projekata. Također je namijenjena i onima koji već poznaju osnove pripreme projektnih prijedloga, ali žele unaprijediti svoje znanje i dobiti dodatne, praktične informacije o tehnikama pripreme te unaprijediti projektni prijedlog.

Polaznici radionice mogu biti obrti, tvrtke, OPG-ovi, bez obzira na veličinu poslovnog subjekta.

Voditeljica programa je Andrea Novaković, vlasnica obrta za poslovno savjetovanje EDUCO. Više o profesionalnom iskustvu predavačice možete pronaći na:

https://www.linkedin.com/in/novakovicandrea/

Mjesto i vrijeme:

Radionica će se održati u srijedu, 14. i 20. lipnja na lokaciji Mali tehnopolis Samobor, Ulica V.Mačeka 7, od  17-19 sati.

Sudjelovanje na radionici:

Radionica je besplatna za sve polaznike uz prethodnu prijavu putem maila renata@pcsamobor.hr

Dodatne informacije: renata@pcsamobor.hr , tel. 01/3336 830