Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

Održana turneja Dobra energija u Samoboru

U petak, 31. svibnja, Grad Samobor bio je domaćin turneje "Dobra energija" koju je organizirala Zelena energetska zadruga (ZEZ) s ciljem poticanja upotrebe solarnih elektrana među građanima i poduzetnicima. Ova inicijativa pružila je svim zainteresiranim stanovnicima Samobora besplatnu priliku da se informiraju o solarnoj energiji za kućanstva.

Turneja "Dobra energija" u Samoboru obuhvatila je dva događanja koja su se održala na različitim lokacijama.

Prvo događanje bilo je Sunčani dnevni boravak, koji je započeo u 10 sati na Trgu kralja Tomislava. Građani su ovdje imali priliku vidjeti sve komponente male solarne elektrane te se upoznati s digitalnim tečajem "Solarna pismenost". U ugodnoj atmosferi uz šalicu solarno pripremljene kave, posjetitelji su mogli dobiti okvirni izračun investicije u vlastitu solarnu elektranu i saznati više o prednostima koje solarna energija pruža.

Drugi dio turneje bio je informativno predavanje pod nazivom "Kako do vlastite solarne elektrane?", koje se održalo u konferencijskoj dvorani Malog Tehnopolisa u Samoboru s početkom u 18 sati. Na ovom predavanju, građani i poduzetnici imali su priliku čuti detaljne informacije o realizaciji i korištenju solarnih elektrana. Stručni predavači su podijelili informacije o troškovima, uvjetima koje je potrebno zadovoljiti te obračunima i učinkovitom korištenju solarne energije u kućanstvima i/ili poduzećima. Otvorena je rasprava u kojoj su sudionici mogli postavljati pitanja i razmijeniti iskustva.

Ova turneja "Dobra energija" bila je izvrsna prilika za samoborske građane i poduzetnike da se educiraju o solarnoj energiji i shvate njezinu važnost u stvaranju održivog i čistog energetskog okruženja. ZEZ je putem ove inicijative nastojao osnažiti lokalnu zajednicu da razmotri mogućnosti korištenja solarnih elektrana te im pružio konkretne informacije i podršku u postupku implementacije vlastitog solarnog sustava.