Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

POZIV na RADIONICU ”Kako se pripremiti za uvođenje eura?“

Hrvatska se priprema za zamjenu kune eurom od 1.1.2023. S time dolaze i nova zakonska pravila i cijeli proces prilagodbe za poduzetnike. Proces uvođenja nove valute od poduzetnika će tražiti ulaganje vremena i novca, prilagodbu informatičkih i drugih sustava.

Saznajte što sve to znači za Vaše poslovanje i kako se pripremiti na vrijeme za uspješan prelazak na euro! Izuzetno je važno ne podcijeniti opseg aktivnosti i promjena koje je potrebno poduzeti. Nastavno na  dvojno iskazivanje cijena roba i usluga prolazimo i novosti u izmjenama Zakona o zaštiti potrošača po pitanju provođenja promotivnih i marketinških aktivnosti. Pripremite se na vrijeme!

Svrha edukacije:

Svrha edukacije je pružiti informacije poslovnim subjektima o aktivnostima i prilagodbama koje ih očekuju u procesu zamjene hrvatske kune eurom s posebnim naglaskom na odnos prema potrošačima. U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača dolazi obveza dvojnog prikazivanja cijena, što kreće početkom rujna 2022.  

Namjena radionice:

Radionica je namijenjena svim poduzetnicima koji prodaju robu i usluge potrošačima, obrtnicima, vlasnicima i direktorima poduzeća koja prodaju robu ili usluge, djelatnicima nabave i category managementa, djelatnicima marketinga, djelatnicima prodaje, voditeljima i djelatnicima prodaje robe široke potrošnje, svima koji imaju webshop, djelatnicima zaposlenima u turističkoj i hotelijerskoj djelatnosti i svima koji komuniciraju s kupcima roba i usluga.

Kratki sadržaj  radionice:

  • koji su sve bitni datumi po pitanju uvođenja eura te kako se pripremiti za to?
  • kako će se upravljati zamjenom valuta te od kada počinje dvojno prikazivanje cijena te kako će izgledati u praksi (računi, cjenovne etikete)
  • na koji način će se preračunavati cijene i o čemu trebate voditi računa
  • kako će konverzija utjecati na informacijske sustave te što sve morate prilagoditi
  • koja su nova pravila po pitanju prikazivanja popusta te što sve morate prilagoditi u svom poslovanju
  • što sve trebate napraviti po pitanju isticanja cijena, cjenika, računa itd kako bi sve bilo po Zakonu
  • da li imate dobar prikaz cijene te koja su pravila za ukidanje "lažnih" popusta
  • webshopovi - kakva pravila vrijede za njih
  • što su to nepoštene poslovne prakse i koji su primjeri tih praksi u oglašavanju

Način realizacije:

Predavanje s PPT prezentacijom

Predavači:  

Edukaciju održavaju stručnjaci s bogatim iskustvom savjetovanja poduzetnika iz tvrtke ADRIATIC PUNCTUM d.o.o.

Anita Jurjević je konzultantica za maloprodaju i Category management sa 15-godišnjim iskustvom rada u domaćim/internacionalnim prehrambenim i drogerijskim trgovačkim lancima gdje je radila na rukovodećim pozicijama u odjelu Nabave. Ima opširno iskustvo u segmentima upravljanja asortimanom, cjenovnog pozicioniranja, promotivnih planova i strategija pozicioniranja na tržištu. Od prošle godine je i sama poduzetnica i poslovna savjetnica, a posebno ju veseli direktni rad sa proizvođačima i poduzetnicima početnicima, gdje u suradnji s njima ima priliku razvijati proizvode, nove brandove te im pomagati pri plasmanu na tržište. Entuzijast je za praćenje trendova na tržištu i pobornik cjeloživotnog obrazovanja.

Tanja Jurković je konzultantica za maloprodaju i nabavu sa 15-godišnjim iskustvom kontinuiranog rada u internacionalnim prehrambenim i drogerijskim trgovačkim lancima gdje je radila na rukovodećim pozicijama u odjelu Nabave. Bogato poslovno iskustvo u segmentima nabave, Category managementa,  suradnje s proizvođačima i dobavljačima, akvizicija, strategije poslovanja i pregovora je pretočila u privatni biznis gdje se bavi savjetovanjem poduzetnika, maloprodajnih lanaca te pokretanjem maloprodaja. Entuzijast za maloprodaju i inovacije u segmentu trgovine, voli educirati i prenositi znanje.

Tijekom edukacije slobodni ste postavljati pitanja i razriješiti nedoumice vezano za izmjene koje donosi uvođenje eura.

Mjesto i vrijeme:

Radionica će se održati u četvrtak, 2. lipnja na lokaciji Mali tehnopolis Samobor, Ulica V.Mačeka 7, od 17-19 sati.

Sudjelovanje na radionici i prijave:

Radionica je besplatna za sve polaznike uz prethodnu prijavu putem maila renata@pcsamobor.hr .