Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

Voditeljica Misije Republike Irak posjetila Mali Tehnopolis Samobor

Opunomoćena ministrica i privremena otpravnica poslova Republike Irak, Nazdar Ihsan Mohammed Sherzad, zajedno s izaslanstvom, nedavno je posjetila grad Samobor te u sklopu tog posjeta obišla Mali Tehnopolis Samobor. Ovom prigodom, otpravnica poslova Sherzad bila je u pratnji Prve tajnice gđe Ruaa Raad Al-Taie i g. Khalida Abdulsattara Hasana Al-Ogaidija, drugog tajnika Misije Republike Irak u RH.

Izaslanstvo Veleposlanstva Republike Irak posjetilo je Mali Tehnopolis Samobor kako bi se upoznalo s gospodarskim aktivnostima koje se provode u tom inovativnom prostoru. Mali Tehnopolis Samobor djeluje kao inkubator za poduzetnike početnike, edukativni i 3D inovacijski centar, pružajući podršku start-up tvrtkama kako bi ostvarile svoj puni potencijal i pridonijele razvoju lokalnog gospodarstva.

Tijekom posjeta, izaslanstvo je bilo srdačno pozdravljeno u ime Malog Tehnopolisa Samobor od strane Renate Razum, stručne suradnice u Poduzetničkom centru Samobor, i Karla Kupresa, voditelja Malog Tehnopolisa Samobor. Naglasili su da su prostori ovog relativno mladog inkubatorskog centra, osnovanog 2020. godine, već gotovo popunjeni start-up tvrtkama mladih poduzetnika koji u prve tri godine poslovanja uživaju brojne pogodnosti, uključujući sufinanciranje najma poslovnog prostora, kao i savjetodavne i administrativne usluge.

Posebno je istaknuto da Samobor ima zdravu poduzetničku klimu te da poduzetnici i obrtnici vole ostati u ovom gradu, što pridonosi raznovrsnosti i razvoju lokalne ekonomije.

Mali Tehnopolis Samobor okuplja tvrtke iz različitih područja, uključujući digitalni marketing, gaming industriju i umjetnu inteligenciju. Gđa Sherzad bila je impresionirana mogućnostima koje Mali Tehnopolis Samobor pruža malim i srednjim poduzetnicima, pružajući im priliku da pretvore svoje poslovne ideje u profitabilne tvrtke koje mogu biti konkurentne kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu.

Voditelj Malog Tehnopolisa Samobor, Karlo Kupres, istaknuo je važnost usluga 3D tehnologije koje se pružaju u prostorijama inkubatora, kao što su 3D printanje, skeniranje i povratno inženjerstvo. Izaslanstvo Veleposlanstva Iraka upoznato je s najnovijim modelima industrijskih 3D printera i skenera koji su neophodni poduzetnicima za izradu prototipova.

Tijekom posjeta, razgovaralo se o raznim radionicama i predavanjima koja se provode u Malom Tehnopolisu, gdje iskusni poduzetnici dijele svoje znanje s mlađim kolegama i olakšavaju im snalaženje u poslovnom svijetu. Posebna pozornost posvećena je podršci ženama poduzetnicama koje se suočavaju s brojnim preprekama prilikom ulaska u još uvijek prevladavajuću ''mušku'' industriju, poput IT sektora.

Izaslanstvo Veleposlanstva Republike Irak u RH izrazilo je iznimno zadovoljstvo posjetom Mali Tehnopolisu Samobor i najavilo spremnost za daljnju suradnju, posebno u području poduzetništva.