Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu od 3.404.340 € namijenjenih podizanju konkurentnosti turističkog gospodarstva kroz zelenu i digitalnu tranziciju.

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu od 3.404.340 € namijenjenih podizanju konkurentnosti turističkog gospodarstva kroz zelenu i digitalnu tranziciju.
Cilj je potaknuti održivi razvoj i povećati energetsku učinkovitost u turizmu, posebno među malim gospodarskim subjektima, uključujući ugostitelje, hotele, kampove, OPG-e i nautički sektor.

Program obuhvaća pet mjera:

Mjera A (Hoteli): Podrška ulaganjima u energetsku efikasnost, zelenu tranziciju i digitalizaciju hotela i srodnih smještajnih objekata, s fondom od 1.000.000 €.
Mjera B (Kampovi): Namijenjena unapređenju kampova u NUTS 2 regijama, s 800.000 € dostupnih sredstava.
Mjera C (Restorani): Podrška ugostiteljskim objektima s cjelogodišnjim poslovanjem, uključujući restorane i slastičarne, s ukupnim fondom od 700.000 €.
Mjera D (OPG/Poljoprivrednici): Potpore za razvoj novih turističkih proizvoda na poljoprivrednim gospodarstvima, s raspoloživih 404.340 €.
Mjera E (Nautički turizam): Sredstva za unapređenje plovnih objekata i usluga, s fondom od 500.000 €.
Prijave se podnose isključivo online preko sustava eGrađani na portalu eTurizam.
Javni poziv otvoren je do 15. ožujka 2024. godine do 16.00 sati. Intenzitet potpore može dosegnuti do 70% opravdanih troškova projekta.

Ovaj program predstavlja priliku za male gospodarske subjekte, uključujući trgovačka društva, obrte, zadruge i OPG-e, da unaprijede svoje poslovanje u skladu s principima održivog razvoja i digitalne transformacije. Više informacija dostupno je na službenim stranicama Ministarstva turizma i sporta. https://mints.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/t-u-r-i-z-a-m/22181