Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

Poziv za dostavu projektnih prijedloga "Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća"

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je poziv „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima  (starost poduzeća do 5 godina), s izmijenjenim modalitetom poziva, nakon što je 31. svibnja 2022. poništen i zatvoren u modalitetu trajno otvorenog poziva.
 
Poziv se provodi kao otvoreni postupak u modalitetu privremenog poziva na dostavu projektnih prijedloga. To znači da je određen krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga, a po njegovom isteku započinje postupak dodjele kojim se omogućava natjecanje između svih podnesenih projektnih prijedloga na temelju kvalitativnih aspekata.

Cilj ovog poziva je Potaknuti rast novoosnovanih malih i srednjih poduzeća (MSP) koja razvijaju inovacije (proizvode i usluge) temeljene na znanju ili visokim tehnologijama, koji su novi ili znatno poboljšani u usporedbi s dostignućima na tržištu.

Podržat će se projekti u pred-komercijalnoj fazi za budući razvoj i komercijalizaciju proizvoda/usluga, tehnologija, povećanje proizvodnih kapaciteta povezanih s projektom i povećanje spremnosti poduzeća za investicije.

 Prihvatljivi prijavitelji su novoosnovani MSP-ovi (do 5 godina starosti).

Iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po prijavitelju:
- najniži iznos 200.000,00 HRK
- najviši iznos 1.000.000,00 HRK

Prihvatljive aktivnosti koje je moguće financirati:
- nadogradnja, osmišljavanje, provjera izvedbe, validacija tržišta ili tehnologije
- ispitivanje, razvoj pilot-linija
- zaštita intelektualnog vlasništva i vanjske usluge usmjerene na razvoj inovativne ideje (proizvode, usluge ili tehnologije)
- osposobljavanje korisnika za specifične vještine za start-up tvrtke (u svrhu izgradnje kapaciteta i spremnosti za investicije).
🔸 Prijave se zaprimaju od 12. kolovoza 2022. godine  u 11:00 sati do 12. rujna 2022. godine  u 16:00 sati
👀Za više informacija i konzultantske usluge u pripremi i provedbi projekta za natječaj „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ stojimo na raspolaganju.
✍️Kontaktirati nas možete na mail:
renata@pcsamobor.hr
josipa@js-consulting.hr
📌Nemojte čekati i javite nam se što prije! Vremena je malo!
Više informacija o natječaju:
https://bit.ly/3OedcNM