Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

INTERVJUI S KORISNICIMA MTS-a

ELPROMS TEAM - Pametni sustavi za automatizaciju kućanstva

Nekadašnji srednjoškolski kolege i sadašnji poslovni partneri, stručnjaci za elektroniku i programiranje, Josip Oroz i Lovro Stipanović osnovali su 2018. godine Elproms Team j.d.o.o.

Zamolili smo ih da nam kažu s čime se bave. 

Poduzeće je orijentirano na razvoj i proizvodnju IoT (Internet of things) proizvoda i pametnih sustava za automatizaciju kućanstva na inicijativu dvaju naših mentora, Ivana Vlainića iz Srednje Strukovne škole Samobor i Nedeljka Štefanića s Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Od osnutka, sa svojim inovacijama sudjelovali smo na preko 20 različitih natjecanja i sajmova diljem svijeta od kojih kao najznačajnije ističemo natjecanja i sajmove u Santa Clari u Kaliforniji, Seulu u Južnoj Koreji, te Švicarskoj i Njemačkoj gdje smo redom osvojili zlatna odličja. Konkretno s projektima znanstvene podmornice i napredne kućne automatizacije.

Koliko imate zaposlenih i koje tehnologije koristite?   

Poduzeće trenutno broji ukupno 5 zaposlenika koji intenzivno rade na razvoju i testiranju prototipova pametnih sistema kućnih utičnica pri čemu im uvelike pomaže napredna 3D tehnologija laboratorija za 3D tehnologije unutar Malog Tehnopolisa Samobor.

Osim modernih tehnologija dostupnih u inkubatoru koristimo razne automatizirane alate za razmještaj elektroničkih  komponenta na prototipne i proizvodne tiskane pločice.

Dijelove proizvedene spomenutim tehnologijama kasnije ugrađujemo u vlastite proizvode, koje testiramo i kontinuirano unaprjeđujemo kako bi ih plasirali na tržište.

Što Vam je omogućio MTS?

Zakupljeni prostor unutar Malog Tehnopolisa Samobor omogućio nam je kvalitetnu organizaciju radne okoline, a sama lokacija i organizacija unutar inkubatora kvalitetno, pristupačno i jednostavno poslovanje.

Molimo Vaš završni osvrt?

Dodatno naglašavamo da je cijeli koncept inkubatora MTS-a sa svojom modernom 3D tehnologijom, kvalitetnom infrastrukturom te susretljivim i iskusnim osobljem dalo iznimnu podršku Elproms Teamu te općenito poduzetništvu mladih. Isto će svakako imati benefit za cjelokupno gospodarstvo grada Samobora.