Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

INTERVJUI S KORISNICIMA MTS-a

MOSTARAC BARNES - majstori financija i strateško pozicioniranje na tržištu

Razgovaramo s Draganom Mostarac Barnes.

Kakvo je vaše radno i poduzetničko iskustvo?  

Iskustvo za poduzetnički pothvat skupljala sam godinama. Rad u malom hrvatsko - britanskom poduzeću na menadžerskoj poziciji kao i dugogodišnji rad u multinacionalnoj korporaciji s menadžmentom pripremili su  me za kretanje u vlastiti poduzetnički pothvat, osnivanje poduzeća za poslovno savjetovanje malim i srednjim poduzetnicima.

Najveća podrška i poslovni partner mi je suprug Justin, dugogodišnji konzultant i Britanac s hrvatskom adresom.

Kako ste se uključili u inkubacijski proces MTS-a?

U kolovozu 2020. godine kroz proces predinkubacije ulazim u sustav Malog Tehnopolisa Samobor i nedugo zatim osnivam tvrtku pod nazivom Mostarac Barnes d.o.o.

Koje usluge pružate tržištu?

Osim plasiranja proizvoda na domaće i svjetsko tržište, pružamo i pomoć pri pribavljanju financijskih sredstava. Poslovni pristup naše male konzultantske kuće temelji se na Agile Business Development Methodology metodologiji. Ista uključuje strateško pozicioniranje i planiranje, razvoj tržišta i prve prodaje, istraživanje tržišta i konkurencije koji se kružno ponavljaju bez detaljne razrade svakog pojedinog segmenta. Tako se metodom pokušaja i promašaja vrlo brzo dolazi do traženih rezultata što izrazito pogoduje malim i srednjim poduzećima pri plasmanu i monetizaciji proizvoda.

Kojemu ste tržištu orijentirani?

Orijentirani smo prema poduzećima iz IT sektora, pomažemo im savladati izazove na koje nailaze tijekom svojeg rapidnog rasta i razvoja smanjujući rizik te istodobno povećavajući šanse za uspjeh.

Koji su Vam klijenti?

Trenutni klijenti su nam proizvođač Enterprise Resource Planning (ERP) softvera, tehnološki poduzetnik koji pokušava unovčiti jednu od svojih aplikacija i tvrtka koja dizajnira proizvodne sustave prema standardima Industrije 4.0.

Također savjetujemo i tvrtku koja se bavi sportskim penjanjem na umjetnim stijenama.

Kako ocjenjujete interes zajednice MTS-a za Vašim uslugama?

Unutar Malog Tehnopolisa Samobor pojavio se interes za naše  usluge i nadamo se u skoroj budućnosti započeti suradnju sa zainteresiranim korisnicima.

Zbog čega ste izabrali Samobor za svoj poduzetnički pothvat?

Dugogodišnja poduzetnička tradicija grada Samobora te novoosnovani poduzetnički inkubator potaknuo me je da osnujem poduzeće upravo ovdje jer nisam tražila samo poslovni prostor već poticajnu i perspektivnu zajednicu koja će nam pružiti veće šanse za uspjeh.