Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

INTERVJUI S KORISNICIMA MTS-a

Fitnes Consulting d.o.o. - sprave za vježbanje za osobe s posebnim potrebama

Razgovaramo s Vanjom Rađenović Fijan, direktorom tvrtke Fitness Consulting.

Poduzeće Fitness Consulting osnovao je 2018-te godine Vanja Rađenović Fijan s jedinstvenim ciljem izrade sprava za vježbanje za osobe s posebnim potrebama i osoba s invaliditetom.

Kako ste došli na ideju izrade ovakve vrste sprava za vježbanje?

Ideja je proizašla je kao rezultat višegodišnjeg iskustva na područjima pružanja rekreacijskih i rehabilitacijskih usluga, a gdje je također uočen izrazit deficit u opremi prilagođenoj osobama s tjelesnim nedostacima. Prve prilagodbe opreme izvršene su prema potrebama samoborskog stolnoteniskog kluba za invalide, konkretno za osobe u invalidskim kolicima, kako bi im se omogućio pristup konvencionalnim spravama za vježbanje.

Opišite nam proces prilagodbe sprava?

Sam proces prilagodbe vrši mali i inteligentnim zahvatima na već postojećim spravama renomiranih proizvođača čime tradicionalna fitness oprema postaje potpuno univerzalna i dostupna svim korisnicima bez obzira na tjelesne nedostatke. Prilikom izrade preinaka koriste se moderne tehnologije poput 3D printanja dostupnog u Malom tehnopolisu Samobor, te CNC obrade metala koju za poduzeće obavljaju vanjski suradnici s područja grada Samobora. Također počeli su i umrežavanje s ostalim korisnicima Malog tehnopolisa Samobor koji im svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći u područjima interesa.

Kako ocjenjujete utjecaj MTS-a na poduzetništvo?

Grad Samobor je osnivanjem Malog tehnopolisa Samobor stvorio poticajnu poduzetničku okolinu i značajno olakšao poslovanje inkubiranim poduzećima upravo iz razloga što poduzetnik nije osuđen da sve radi sam već unutar centra može pronaći sve potrebne resurse, ističe Vanja.