Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

Izazovi novih tehnologija - ODRŽAN TEHNOLOŠKI FORUM GRADA SAMOBORA

Dana 22. listopada 2021. Poduzetnički centar Samobor i Udruženje obrtnika Samobor organizirali su u Malom Tehnopolisu Samobor TEHNOLOŠKI FORUM naziva „Inovativne prakse korištenja novih tehnologija u poduzetništvu i obrtništvu“. Forum je okupio 25 sudionika koji predstavljaju uspješne poduzetnike, lokalne lidere, istaknute profesore i obrazovne stručnjake te predstavnike lokalnih i regionalnih vlasti.

Sudionici su raspravljali o tehnološkim aspektima novih 3D tehnologija, izazovima tehnologija u gospodarstvu, javnoj funkciji Srednje strukovne škole Samobor, strukovnom obrazovanju za industriju 4.0, povezivanju gospodarstva i obrazovanja, inovatorskim uspjesima darovitih učenika, znanjima i praksama te povezivanju na lokalnom i regionalnom nivou.

Događaj je bio podijeljen u tri dijela. U uvodnim dijelu skupu su se obratili zamjenik Gradonačelnice Petar Burić, predsjednik Udruženja obrtnika Samobor, Marijan Karlović te pročelnik UO za gospodarstvo i fondove EU Zagrebačke županije, Damir Fašaić.

Drugi dio FORUMA uključivao je ključne prezentacije primjera dobrih praksi, tvrtki ELPROMS TEAM j.d.o.o. i TECHNOLOGIC INDUSTRY, koji koriste tehnologije i prostor inkubatora Malog Tehnopolisa Samobor.

U okviru panel rasprave održana je diskusija na temu novih tehnologija u poslovanju te integraciji tehnologija u obrazovanje.

Sudionici su zaključili da organizacija događanja ove vrste može pomoći u povezivanju gospodarstvenika i obrazovnih institucija te da Mali Tehnopolis Samobor pruža platformu za razmjenu informacija, izgradnju sinergije i stvaranje kanala za pristupačnost i edukaciju o tehnologijama.