Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

Održana 1. radionica iz ciklusa PODUZETNIČKA AKADEMIJA USPJEHA

Mali Tehnopolis Samobor bio je domaćin 1. radionice iz ciklusa PODUZETNIČKA AKADEMIJA USPJEHA. Organizator radionice bio je Poduzetnički centar Samobor a održana je 10. ožujka ove godine u Malom Tehnopolisu Samobor u terminu od 17 – 19 h.

Radionica na temu "Kako uspjeti u vlastitom poslu" bila je besplatna i namijenjena svima koji žele svoju tvrtku dovesti u sljedeću fazu poslovanja te se naoružati znanjima za svoj osobni i profesionalni razvoj.

Radionicu je održala dr.sc. Elvira Mlivić, savjetnica za poslovni i osobni razvoj u učilištu Filaks.

Na ovoj uvodnoj radionici definirane su osnovne lekcije za osobni razvoj i poslovni uspjeh. Za napredak u poslovanju potrebno je definirati kupce. Stoga su predstavljene 5 vrsta kupaca:

Kupac Pitbull – orijentiran na poantu, težak, bezobziran. Nemojte pretjerivati s detaljima.

Kupac Zlatni retriver – uslužan, drag i ugodan te je fokusiran na podršku. Očekuje trajni kontakt.

Kupac Pudl  - svjestan je imidža, voli razgovarati te je vješt. Hvalite ga i tražite njegovo mišljenje

Kupac Čivava - pita detalje i očekuje rezultate istraživanja ili statistike. Dajte mu potporni materijal, činjenice i brojke. Provjerite dokumente sto puta (radi grešaka). 

Kupac Baset - traži osobnu povezanost i očekuje osobni kontakt.  Družite se se njim i budite na njegovoj strani. Suosjećajte s njegovom situacijom. Teško ćete mu prodati proizvod ili uslugu.

Interes za temu uspjeha bio je velik, a svi sudionici su ocijenili radionicu s visokom ocjenom 5 te naveli da je seminar ispunio očekivanja. Najkorisnijim su istaknuli postavljanje financijskih ciljeva, definiranje kupaca i primjeri iz prakse.