Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

Održana radionica o mogućnostima financiranja kroz EU sredstva 2021. – 2027.!

Radionica je održana 8. rujna 2021. u dvorani Malog Tehnopolisa Samobor, a otvorio ju je direktor Poduzetničkog centra Samobor, gosp. Željko Radovanić.

Radionica je bila namijenjena poduzećima koja planiraju unaprijediti svoje poslovanje te razvijati projektne ideje u područjima prihvatljivim za financiranje iz EU, korisnicima MTS-a i osobama koje u skorije vrijeme planiraju krenuti u poduzetništvo i osnovati svoje poduzeće.

Osnovna svrha radionice može se, najkraće, sažeti na sljedeće ciljeve:

  • informirati poduzetnike o okviru EU fondova i raspoloživim sredstvima;
  • olakšati položaj poduzetnika putem povlačenja sredstava EU;
  • informirati sudionike o tome što ih očekuje i koji su fondovi i programi pogodni za apliciranje u programskom razdoblju 2021. do 2027.;
  • dobiti informacije o uvjetima i kriterijima prijave prema najavljenim natječajima.

Za ovu temu vlada očito veliko zanimanje pa je i odaziv poduzetnika bio izniman! Prva radionica je tako okupila 25 poduzetnika sa samoborskog područja i korisnike MTS-a.

Radionica je ocijenjena više nego izvrsnom ocjenom od strane sudionika. Ova znanja izravno će utjecati na veći broj prijava projekata sa samoborskog područja i unapređenje kvalitete istih. Kako je zbog epidemioloških mjera broj sudionika bio ograničen, u najavi je sljedeća radionica s istom tematikom u drugom dijelu rujna o.g.

Okupljeni su imali priliku dobiti niz korisnih informacija, a teme im je prezentirao Bojan Vrančić, mag.oec. iz društva „4 Consulting“.