Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

Potpisani ugovori o zakupu poslovnog prostora u Malom Tehnopolisu Samobor s 4 nova korisnika

Današnjim potpisom ugovora o zakupu poslovnog prostora u Malom Tehnopolisu Samobor s 4 nova korisnika, naš inkubator je u cijelosti popunjen.

Svečanu predaju ugovora o zakupu i ključeva novim korisnicima izvršila je Gradonačelnica, dr. sc. Petra Škrobot. Poželjevši sreću na njihovom poslovnom putu, naglasila je usmjerenost Grada na nove projekte koji podržavaju infrastrukturu za poduzetništvo.

Poslovni prostori  dodijeljeni su na korištenje tvrtkama VOID STAR TECH obrt, Automation Design Solution d.o.o. i Studio Goodie d.o.o. te Pauli Franceković za predinkubaciju. Novi korisnici inkubatora MTS-a posluju u djelatnostima računalnog programiranja, projektiranja, arhitektonskih djelatnosti i nutritivne terapije.

Potpisom ugovora s novim korisnicima, prostor koji koriste poduzetnici  u  našem inkubatoru iznosi preko 820 m2. Ukupno infrastrukturu MTS-a potpisom novih ugovora koristi 18 poduzetnika. Ovim popunjavanjem ostvarili smo zadane indikatore projekta.

Kao posebnu mjeru poticanja poduzetnika Grad Samobor dodjeljuje potpore trgovačkim društvima, obrtima i ostalim subjektima utvrđenim čl. 2 Zakona o poticanju malog gospodarstva za sufinanciranje troškova zakupa poslovnog prostora  MTS-a.

 Uvjet za dodjelu potpore je da korisnici koji imaju zaključen ugovor o zakupu poslovnog prostora u MTS-u, imaju sjedište na području Grada Samobora.

Potpore se dodjeljuju u visini:

1. 70% prihvatljivih troškova – za prijavitelje u 1. godini zakupa

2. 50% prihvatljivih troškova – za prijavitelje u 2 godini zakupa

3. 30% prihvatljivih troškova – za prijavitelje u 3. godini zakupa.

Potpore se isplaćuju mjesečno, temeljem zahtjeva korisnika.  

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su osim Gradonačelnice, predsjednik Gradskog Vijeća Grada Samobora i predsjednik Povjerenstva, Miran Šoić te pročelnik UO za gospodarstvo, razvoj i fondove EU, Marinko Džepina. Sve prisutne na početku je pozdravio direktor Željko Radovanić a program je vodio Trpimir Vraneković iz Grada Samobora.