Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni font

Veleposlanik Australije, Nj. E. Richarda Rodgersa posjetio Mali Tehnopolis Samobor

U četvrtak, 23. ožujka, veleposlanik  Australije u Republici Hrvatskoj  Nj. E. Richard  Rodgers posjetio je Mali Tehnopolis Samobor. Veleposlanik se upoznao s funkcioniranjem Malog Tehnopolisa Samobor te aktivnostima i uslugama koje se pružaju poduzetnicima.

Voditelj Malog tehnopolisa Samobor, Karlo Kupres prezentirao je usluge  3D tehnologije: printanja i skeniranja i povratnog inženjerstva te je delegaciju iz Australije upoznao s industrijskim 3D printerima i skenerom koji predstavljaju najnovije modele na tržištu i potrebni su poduzetnicima za izradu prototipova. U Malom tehnopolisu Samobor razvijaju se tvrtke iz područja ICT-ja i gaming industrije, klimatizacije, automobilske, građevinske, metalske i prerađivačke industrije. Neke od njih prezentirale su svoje poslovanje delegaciji iz Australije.

Miroslav Rastović predstavio je tvrtku "Black sun" koja se bavi razvojem inovativnih rješenja i prototipova za automobilsku industriju, a Tomislav Skupnjak tvrtku "Tehnologic Industry", koja razvija sustave bespilotnih letjelica i nudi razna tehnološka rješenja. Veleposlanika Rodgersa impresionirale su mogućnosti koje nudi Mali tehnopolis Samobor, nastojanja Grada da pomogne mladim poduzetnicima, te poslovanje tvrtki koje koriste inovativna rješenja i najmodernije tehnologije te svoje poslovanje šire na inozemno tržište.

Razgovaralo se o mogućnostima suradnje s tvrtkama iz Australije i sudjelovanja na konferencijama koje poduzetnici iz Australije organiziraju u Hrvatskoj, a koje su mjesto razmjene kontakata, ideja i iskustava. Istaknuta je obostrana spremnost za produbljivanje i jačanje suradnje poduzetnika i gospodarstvenika iz Hrvatske i Australije u ekonomskom, turističkom, obrazovnom i IT sektoru.

Naglašeno je kako Australija i Hrvatska nastavljaju tražiti načine za povećanje međusobne poslovne suradnje dok se radi na finalizaciji sveobuhvatnog trgovinskog sporazuma s EU